در فاز پژوهشی طرح موتور جستجوگر ملی از توان بخش خصوصی در کشور استفاده خواهد شد و پیشنهاد برخی دانشگاهها نیز در این زمینه دریافت شده که در مرحله تعیین برنده قرار دارد. در پیاده سازی آن نیز از توان پیمانکاران داخلی کمک گرفته می شود.
مدیرکل تحقیق و توسعه شرکت فناوری اطلاعات ایران از آغاز فاز مطالعاتی پروژه موتور جستجوگر ملی خبر داد و ضمن تشریح جزئیات آن گفت: طبق اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به نظر می رسد این موتور جستجوگر با نام "یا حق " فعالیت خود را آغاز کند.
هادی ملک پرست در گفتگو با مهر در تشریح جزئیات موتور جستجوگر ملی با تاکید بر اینکه این پروژه جهت فراهم کردن نیازهای داخل کشور کاربران ایرانی تعریف شده است گفت: موتورهای جستجوی بین الملل گوگل و یاهو در استفاده از نیاز داخلی و خارجی کاربران کاربرد دارد اما موتور جستجوگر ملی صرفا در مورد کاربران ایرانی داخل کشور و فقط برای ارائه خدمات دستگاههای دولتی و اجرایی به کار می رود.
تا به حال چیزی در مورد آویدیانها شنیدهاید؟ اصلا فکر میکنید موجودی که از زمان تغذیه میکند، به سرعت تکثیر میشود، از انتخاب طبیعی تبعیت میکند، قابلیت تکامل و بهبود حافظهاش را دارد و حتی میتواند به گذشته پیش از تکاملش بازگردد، باید چطور موجودی باشد؟
یک قهرمان تازه سری کتابهای علمیتخیلی که نویسندهاش ارادت خاصی به داروین داشته یا یک جانور فضایی کوچک که از کرهای بسیارشبیه به زمین و قوانین آن آمده است؟ هیچکدام!
به گزارش آی تی آپدیت به نقل از خبرآنلاین، آویدیانها تنها اشکال دیجیتالی از حیات هستند که در یک پلتفرم نرمافزاری به نام آویده زندگی میکنند. ژنوم آنها هم مانند بسیاری از میکرورگانیسمها خطی است با این تفاوت که از چندین خط کد تشکیل شده است. آنها مانند موجودات زنده بر سر به دست آوردن منابع با یکدیگر رقابت میکنند، تکثیر میشوند، جهش پیدا میکنند و کاملتر میشوند. آویدیانها یا اشکال دیجیتالی شبیه به آنها در نهایت میتوانند به گونههایی از حیات هوشمند مصنوعی تبدیل شوند.
بیش از نیمقرن است که انسان روی حیات مصنوعی کار میکند اما هنوز به تعریف دقیقی برای حیات، هوشیاری و هوشمندی نرسیده است. در نتیجه تمامی تلاشهای این سالها و فرایند ایجاد هوش مصنوعی از بالابهپایین بینتیجه ماندهاند. همین باعث شده دانشمندان به فکر تغییر روند کار بیفتند و اینبار با استفاده از توان بالقوه تکامل فرایند را از آغاز شکل بدهند.